Rakastan viikonloppuaamiaisia ja tykkään tehdä niihin monesti jotain spesiaalia. Viimeisten viiden vuoden suosikkeja ovat olleet Myllyn paras-reseptistä muunnellut gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut. Nämä ovat keränneet kehuja kaiklta niitä maistaneilta aina nuorisolaisista Kööpenhaminan hipstereihin. Ainut miinuspuoli on se, että niiden tekemiseen menee noin tunti, koska paistaminen on hidasta.
Reseptistä riittää neljälle ahmatille ja muiden brunssilajien kanssa noin kahdeksalle. Pannareiden määrä riippuu tietysti siitä, että missä koossa ne paistaa. Osa tykkää koko paistinpannun kokoisista, itse suosin enemmän pikkulätty- tai blinikokoa. Resepti on gluteeniton ja tietysti maito- ja kermaviilivalinnoista riippuen myös VL tai kokonaan laktoositon.
Parhaat amerikkalaiset pannukakut
3 munaa
3 rkl fariinisokeria
5 dl Semperin gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 dl maitoa
2 dl kermaviiliä
½ dl voisulaa tai öljyä
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä. Lisää lopuksi rasva. Taikinan kuuluu jäädä sopivan paksuksi, mutta sen on tarkoitus pannulla hieman ”levitä paikoilleen”.
Kuumenna paistinpannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen lämpöä, koska fariinisokeri ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa. Käännä pannukakku siinä vaiheessa, kun taikinan päällipuolelle ilmestyy kuplia. Taikina kohoaa paiston aikana aika paljon, jote ohut kerros taikinaa riittää.
Tarjoa vaahterasiirapin, voin, mansikoiden, kermavaahdon, pekonin, nutellan, banaanin, kanelisokerin, hillon tai vaikka jäätelön kera.
Nam! ♡
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.