Äitini on vanha teekkari ja isänikin metsäylioppilaiden aktiivi, joten jo lapsuudenkodissa meillä juhlittiin vappua aina sille arvoisalla tavalla. Käynti vapputorilla, ylioppilaslakit ja vappubrunssi kuuluivat näihin perinteisiin. Sittemmin vietin itse suurimman osan opiskeluaikojen vapuista missäs muuallakaan kuin Tampereen vappuperinteiden mekassa Hervannassa. Legendaariset WappuBommarit ja Teltta pystyssä-bileiden varjot koluttiin läpi haalareissa ja aamulla herättiin Mikontalosta tai Opiskelijankadulta.
Vappu on edelleen suosikkini. Nykyään paistan munkkeja ja käyn puolen yön aikaan katsomassa Hämeensillalla teekkareiden Suomen neidon lakituksen kera teekkarihymnin ja ilmassa lentävän kuoharisateen. Juuri edellä mainitusta syystä ylioppilaslakkini on vähintään epäilyttävän näköinen, kun eräänä vuonna siskojen kanssa kilpailimme siitä, kuka saa hatulleen eniten skumppaa. Mutta kyllä ylioppilaslakin kuuluukin näyttää siltä, että se on ollut mukana hyvissä juhlissa!
Munkit tein tänä vuonna muunnelmana näistä Valion sitruunamunkeista. Taikinasta tuli mainion kuohkea ja hyvänmakuinen myös gluteenittomana. Jussi auttoi sokeroimaan. Ja teki teki itse simaa, kuten joka vappu. Nyt vuorossa on vielä perunasalaatin tekeminen, mutta mikään ei taida olla yhtä pitkästyttävää, kun odottaa perunoiden jäähtymistä. 🙂
Mahtavaa vappua!
Gluteenittomat appelsiiniset vappumunkit
1 prk appelsiinirahkaa
1 dl appelsiinimehua
2 tl psylliumia
1 pss kuivahiiivaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 tl kardamummaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,5 dl oivariinia
Alle paketillinen gluteenitonta Semper-jauhoseosta
Öljyä paistamiseen ja sokeria sokerointiin
Lämmitä rahkaa ja mehua kuivahiivalle sopivaan lämpotilaan. Sekoita hiiva ja psyllium joukkoon vispilällä, anna turvota pari minuuttia. Lisää joukkoon loputkin aineet, ole jauhojen kanssa tarkkana ja sekoittele joukkoon sen mukaan, että käsituntuma on hyvä. Paista kuumennetussa öljyssä, nosta hetkeksi talouspaperille ja sokeroi.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.